Elektronik ihracatın “konsinye” olarak da gerçekleştirilebilmesine imkan sağlandı

Ticaret Bakanlığı, Konsinye İhracat Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Ticaret Bakanlığı, konsinye ihracat işlemlerinde yaşanan sorunları çözmek için düzenlemeler yaptı. Bakanlık tarafından hazırlanan “İhracat Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme kapsamında, konsinye ihracat usullerinde değişiklikler yapıldı ve yönetmeliğe yeni tanımlar eklendi.

Konsinye ihracat, malın kesin satışının daha sonra yapılması için yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine gönderilmesini ifade eder.

Bakanlık kaynaklarına göre, konsinye ihracat işlemlerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve mevzuatın güncellenmesi amacıyla yönetmeliğe “elektronik ihracat (e-ihracat)”, “basitleştirilmiş gümrük beyannamesi” ve “kesin satış” tanımları eklenmiştir.

Yönetmeliğe yapılan düzenleme ile, konsinye ihracat kapsamında artık malın sadece yurt dışındaki alıcılara, komisyonculara ve ihracatçının yurt dışındaki şube veya temsilciliklerine değil, aynı zamanda e-ihracat kapsamında yurt dışı pazaryerlerine, e-ticaret sitelerine veya diğer e-ticaret platformlarına da gönderilebileceği düzenlenmiştir.

Bu sayede, e-ihracatın konsinye olarak gerçekleştirilmesine olanak tanınmıştır.

Related Posts

Teklif Meclis’e sunuldu… Kabul edilirse bir meslek grubu daha Yeşil Pasaport’tan yararlanacak

Serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirlere yeşil pasaport yolu açılıyor. Meclis’e sunulan kanun teklifi kabul edilirse bu meslek gruplarının en az 10 yıl kıdem şartıyla hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport) alabilecek.

Göçmenlere gönüllü dönüş için 1000 dolar

ABD’de Donald Trump yönetimi, ABD’de belgesiz olarak bulunan göçmenlere kendi istekleriyle ülkelerine dönmeleri durumunda 1.000 dolar ödeme ve uçuş masraflarını karşılama teklifinde bulundu. ● EKONOMİ SERVİSİ 

Ekonomi ve piyasa yazısı yazmak ya da yazmamak

Türkiye’de siyasi gündem ne kadar gerilimli olursa olsun, her dönemde ekonomi ülkenin en önemli meselesi olduğu açıktır. Özellikle pandemiden sonra tüm dünyada tedarik zincirinin bozulmasıyla birlikte gıdaya erişimden enflasyona kadar pek çok alanda ciddi dengesizlikler yaşandı. ABD ve Çin dahil olmak üzere hiçbir ülke bu süreçten etkilenmeden çıkamadı. Bizim memlekette ise çoğu zaman insanlar kendi işine odaklanmak yerine, üzerine düşmeyen konular hakkında fikir yürütmeyi tercih eder. Siyaset,

Kırmızı gül fiyatları neden yükseldi?

Anneler Günü yaklaşırken çiçekçilerin ve online satış platformlarının en çok talep gören ürünü yine kırmızı gül oldu. Ancak bu yıl kırmızı gül fiyatları tüketiciyi şaşırtacak seviyelere ulaştı. İnternetteki bazı çiçek sitelerinde 11 adet gülden …

Bahreyn ekonomisinde güçlü büyüme sinyali

Bahreyn İstatistik Kurumu’nun yayımladığı öncü verilere göre ülke ekonomisi 2024 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 3,4 büyüyerek, bir önceki çeyrekte revize edilen yüzde 2,9’luk artışın da üzerine çıktı. Bu oran, 2023’ün dördüncü çeyreğinden bu yana …

Devlet” ve “İslâmî merkez” ya da “merkez” neresi, “çevre” nereye düşer? (2)

Türkiye, iki yüzyıldır önce asimilasyon (kendine olan güvenini yitirerek erime)) sonra da eliminasyon (yok olma, intihara sürüklenme) süreci yaşıyor… Bu ülkeyi vareden, yaşatan, tarih yapmasını mümkün kılan değerlerini, kültürünü, varlık sebebini -tek kelimeyle- ruhunu yitirme tehlikesinin eşiğine sürükleniyor hızla… ABD’DEKİ MUHAFAZAKÂR AYDINLARIN ÖZGÜN ÇIKIŞI Şerif Mardin’in Amerikalı parlak muhafazakâr sosyal teorisyen Edward Shills’ten ödünç alıp kendine göre yorumlayarak (aslında “çarpıtarak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir