Türkiye’nin yeni harp gücü! Elektronik harbe karşı zafer: İlk atışta tam isabet

STM, Yerli FPV Drone KarguFPV İle Harp Sahasında Yenilikçi Bir Çözüm Sunuyor

STM, modern harp sahasında giderek daha fazla önem kazanan “FPV drone” alanında yerli bir ürün olan KarguFPV’yi tanıttı. Kargu, Boyga, Togan gibi taktik mini İHA sistemlerinin ardından KarguFPV, ilk kez kullanıcılarla buluştu. Yapılan tasarım, sistem entegrasyonu ve mühimmat çalışmaları sonucunda KarguFPV ilk test atışında hedefi başarıyla vurdu.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, mini İHA sistemlerinin güvenlik güçlerinin operasyonel yeteneklerini artırdığını ifade ederek, “FPV kamikaze dron ailemiz ile savaş sahasında milli ve yenilikçi bir çözüm sunuyoruz. Operasyonel gereksinimler doğrultusunda geliştirdiğimiz ailemizin ilk üyesi olan KarguFPV, ileri seviyede askeri güvenlikli tapalar ve elektronik harpten etkilenmeyen özellikleriyle donatıldı. Otonomi ve yapay zeka destekli görüntü işleme yeteneklerini FPV dronlarına entegre ediyoruz. Diğer modellere göre farklı olan ürünümüz, hedefi belirleyerek hassas vuruş yapma kabiliyetine sahip otonom terminal dalış yeteneği ile ön plana çıkıyor. Gelecekte çıkaracağımız FPV ürünleri için yüksek otonomi ve bilgisayarlı görü işleme kabiliyetlerimizi artıracağız” dedi.

OTONOMİ İLE HASSAS VURUŞ

Asimetrik harp ortamlarında etkili bir güç oluşturan KarguFPV kamikaze dronu, operatör kontrolünde gerçek zamanlı görüntü sistemini kullanarak düşman hedeflerine saldırı gerçekleştiriyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip KarguFPV, gece ve gündüz koşullarında operasyon icra edebilme yeteneği ve düşük radar kesitiyle sabit ya da hareketli hedeflere karşı hassas vuruş imkanı sunuyor. Ayrıca, ileri seviye askeri güvenlikli tapalar ve entegre gece gündüz kamerası sayesinde elektronik harp sistemlerinden etkilenmeden görev yapabiliyor. KarguFPV, yaklaşma tapa algılayıcı özelliği sayesinde otomatik patlama yapabiliyor ve hedefi tam isabetle vurabiliyor.

KarguFPV, 10 kilometre görev menzili, 20+ dakika kamikaze moda, 44 dakika gözlem moduna (mühimmat ve tapa olmadan) sahiptir. Ayrıca, 500 metre görev irtifası, 5500 metre maksimum irtifa ve 160 kilometre maksimum hıza ulaşabilir.

Özellikle Ukrayna-Rusya savaşıyla gündeme gelen FPV (First Person View-Birinci Şahıs Görüşü) dronlar, operatörün dronun kamerasından gerçek zamanlı görüntü alarak hedefe doğrudan yönlendirilmesini sağlayan etkili ve düşük maliyetli saldırı araçlarıdır.



Related Posts

Elektrikli otomobillerin fiyatları artacak mı? ABD’de teşvikler kalkıyor

ABD’de elektrikli otomobillere yönelik sağlanan vergi indirimleri tehlikede. Cumhuriyetçi üyelerin sunduğu yeni yasa teklifi, elektrikli araçlara uygulanan 7.500 dolarlık yeni araç ve 4.000 dolarlık ikinci el araç vergi kredilerinin yıl sonunda kaldırılmasını öngörüyor. Öneri yasalaşırsa, teşviklerin sona ermesi elektrikli araç alımlarını zorlaştırabilir, bu da fiyatlara doğrudan yansıyabilir. Kararın Çin’e avantaj sağlayabileceği ve ABD’deki istihdam ile üretimi sekteye uğratabileceği uyarıları yapılıyor.

Gökyüzünün Fatihleri Droneler havada şarz oluyor

Rusya merkezli Global Energy Transmission (GET), drone teknolojisinde çığır açan bir yenilikle karşımıza çıktı. Şirketin geliştirdiği kablosuz şarj sistemi, drone’ların havadayken yalnızca 6 dakikada şarj edilmesini sağlayarak uçuş sürelerini …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Aydın’ın gururu Kaan Türkmen: Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da düzenlenen tekvando şampiyonasında Aydın’ı temsil eden Kaan Türkmen, Türkiye üçüncüsü oldu.

Apple akıllı gözlükler için yeni bir çip geliştiriyor

Özellikle Meta gibi gözlüklerin piyasada yer almasının ardından harekete geçen Apple, sanal gerçeklik gözlüğünün ardından hem arttırılmış gerçeklik destekli hem de daha sade modeller üzerinde çalışacak.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.